Zondag 4 oktober workshop chakra yoga! Op deze dag staat het 3e chakra centraal, het Manipura chakra, wat ook wel het zonnevlecht chakra wordt genoemd. Manipura is Sanskriet voor Stad van Juwelen (mani, juweel; pura, stad). Het zonnevlecht chakra bevindt zich rond je navel.


IK VOEL, emotionele vorming van wie je bent.

 

Het zonnevlecht chakra ontwikkelt zich voornamelijk tussen het 14e en 21e levensjaar. Terwijl het bij het 2e chakra om plezier in het leven gaat, is het onderwerp van het derde chakra de perceptie van wie je bent. De kwaliteit van dit chakra is persoonlijke kracht, zelfverzekerdheid, verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid. Het derde chakra is het middelpunt van je zelfbeeld, je wilskracht, zelfdiscipline en warmte in jouw persoonlijkheid.


Manipura chakra heeft te maken met het verteren van voedsel en emoties.

Als je zonnevlecht chakra in balans is, ben je zelfverzekerd, doelbewust en ondernemend. Je kunt assertief zijn en bent onafhankelijk. Zelfacceptatie voelt natuurlijk voor je, en je staat achter je beslissingen.

Het is verbonden met de kleur geel en het element vuur. Dit chakra ligt bij ons innerlijke vuur, onze agni, in de buurt. Je innerlijke vuur is volgens de Ayurvedische voedingsleer verantwoordelijk voor je spijsvertering en de metabolische processen in je lichaam.

Fysiek kunnen blokkades in het 3e chakra zich manifesteren als allerlei problemen omtrent de vertering: Problemen met het maag-darmstelsel, een gespannen buik, nierproblemen. Emotioneel gezien kun je door een energietekort in je zonnevlecht chakra onzeker worden, ingehouden emoties hebben, angstig zijn en stress ervaren. Je ‘verdwaald’ voelen en bang zijn voor verandering. Je spreekt op een ontmoedigende manier tegen jezelf (‘ik kan het toch niet’) en bent makkelijk te beïnvloeden. Je zoekt bevestiging in de externe wereld, in plaats van in jezelf. Mensen met overmatige derde chakra-energie reageren heftig op levensomstandigheden, en hebben emotionele uitbarstingen.

De energie van de zonnevlecht stelt je in staat om uitdagingen aan te gaan. De belangrijkste uitdaging voor het derde chakra is om je persoonlijke kracht op een evenwichtige manier te gebruiken. Het betekent proactief zijn in plaats van reactief of inactief.

Een sterke plexus solaris weerspiegelt het vermogen om met vertrouwen en kracht vooruit te gaan in het leven. Het weerspiegelt de mogelijkheid om bewuste keuzes te maken, om te kiezen en te handelen. De boodschap van het zonnevlecht chakra is: je hebt de kracht om te kiezen.

Je kunt ervoor kiezen om je levensdoel te bereiken of je kunt leven volgens wat je in het verleden hebt gedaan. Wat kies je? Kies je liefde, licht en genezing? Accepteer je dat je de macht hebt om te kiezen? Voel je een gevoel van vrijheid wanneer je een keuze maakt?

Als je een open en evenwichtige plexus solaris hebt, waardeer je jezelf en het werk wat je doet, je bent zelfverzekerd, je houdt van en accepteert jezelf, je bent bereid jezelf op een krachtige manier uit te drukken, je weet dat je de vrijheid hebt om te kiezen. Je regisseert je eigen leven.

Beleef de verdieping voor jezelf door o.a. de houdingen, meditatie, pranayama (ademhalingsoefeningen) en theorie over de yoga filosofie over dit mooie chakra.

 

Wanneer: Zondag 4 oktober

Tijd: 10.00-12.00 uur Nog 3 plekjes. (NB wanneer dit vol is, is er van 12.30-14.30 uur weer beschikbaarheid)

Locatie: De Ruimte, Kostverlorenweg 1D, langs de Amstel  http://www.de-ruimte.net/

Meld je aan voor vrijdag 25 september via whats app of www.rivermoonyoga.nl/contact

 

Namaste,
Monique