Dynamische Hatha yoga

Het woord Yoga betekent “eenheid of verbinding” tussen lichaam en geest. Je lichaam en adem leren beheersen zijn belangrijke pijlers van Hatha Yoga. Deze klassieke vorm is de basis voor vele andere Westerse stijlen. Door het doen van verschillende yogahoudingen (asana’s) en aandacht voor de ademhaling, kalmeer je de mind, die vaak vele gedachten, overtuigingen en oordelen door jouw hoofd laat gaan (de monkey mind).
Het doen van de asana’s is één van de stappen binnen het 8-voudige pad van Patanjali wat een belangrijk deel van mijn opleiding omvatte. Yoga heeft een preventieve werking op onze fysieke en mentale gezondheid.

Tijdens de dynamische hatha yoga wordt je extra uitgedaagd en juist daardoor ook ontspannend voor de geest. Je krijgt namelijk geen kans om te gaan piekeren. Tijdens de yogales is er een balans tussen inspannen en ontspannen, kracht en flexibiliteit. Na alle dynamiek wordt de les altijd afgesloten met een eindontspanning of meditatie. 

 

Hatha yoga bestaat uit 3 onderdelen:

Asana

Asana’s zijn houdingen om het lichaam soepeler en flexibeler te maken. Doordat je een Asana of reeks hiervan beoefent, wordt het evenwicht gestimuleerd. Je uithoudingsvermogen neemt toe omdat je vaak voor langere tijd in een houding verblijft. Je wordt flexibeler en je krijgt meer energie, doordat je doorbloeding gestimuleerd wordt.
Het uiteindelijke doel van alle Asana’s is om je comfortabel te kunnen laten zitten zodat je goed kunt mediteren. 

 

Pranayama

Het controleren van de ademhaling door middel van Pranayama oefeningen geeft je meer controle over de ademhaling waardoor je ook meer controle krijgt over je levensenergie. Bewust ademhalen heeft een gunstig effect op zowel het zenuwstelsel als op de klieren en de organen.
Prana (levensadem, levensenergie) Yama (ontwikkelen).

 

Meditatie

De les wordt altijd afgesloten door een (korte) meditatie, waardoor het zenuwstelsel tot rust komt en je een kalme geest ervaart.

Hatha Yoga op de Wilhelminalaan 2, Ouderkerk aan de Amstel

Privé of Duo yoga

Wil je één-op-één yogales of als duo meer persoonlijke aandacht?

Dan is privé yoga een prettige manier. Een privé yogales wordt ingericht naar jouw /jullie wensen, en wordt gepland op een moment dat jou/jullie goed uitkomt.

Tarief 1 uur privé yoga € 78,-
Kijk voor een strippenkaart bij 'Tarieven' en neem contact op voor het tarief als je duo yoga wil.

Bedrijfsyoga

Ieder bedrijf wil graag gezonde en tevreden werknemers, een werknemer die in balans is, energiek en tevreden.

Yoga biedt ontspanning op de werkplek, zodat het ziekteverzuim lager wordt en de productiviteit omhoog gaat. Er zal aandacht besteed worden aan yoga houdingen die doelgericht en effectief zijn en bieden afwisseling tussen inspanning en ontspanning. Een bedrijfsyoga workshop kan inspelen op een actueel onderwerp of op een actuele situatie binnen het bedrijf.

Tarief op aanvraag.

Aurareading

Een aurareading geeft je meer zelfinzicht wat een belangrijke stap is voor het vrijmaken van je intuïtie. Een aurareading is een intuïtieve waarneming van jouw energie in interactie met je omgeving op dit moment. Het biedt je de mogelijkheid om vanuit een breder perspectief antwoord te vinden op jouw vragen.

Tarief aurareading (1,5 - 2 uur) € 150,-

GRATIS PROEFLES!