Yin yoga

Yin yoga is afkomstig uit de Hatha Yoga. Bij Yin yoga wordt het bindweefsel opgerekt en gestimuleerd, waardoor het doordringt in het diepere weefsel. Gewrichten worden beweeglijker en soepeler. In Yin yoga verblijf je drie tot vijf minuten in een houding. Zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen en daardoor ontstaat er meer ruimte in lichaam en geest. 

 

Yin yoga gaat om loslaten en om accepteren van wat is.

Tijdens de houding ben je met je aandacht aanwezig in die gebieden die op dat moment gestimuleerd/aangeraakt worden. Je maakt contact met wat (nog) onbekend is, waardoor je emoties kunt ervaren en doordat je ze voelt ook weer kunt loslaten. Bij Yin gaat het vooral om loslaten, loslaten van oud, van wat je niet meer nodig hebt, tegelijkertijd is het voelen en in verbinding zijn en blijven met jezelf een belangrijk onderdeel. Via een yin houding maak je contact met jouw discomfort, jouw krapte, en door met aandacht bij je adem te blijven kun je dit gebied verruimen. Jouw bindweefsel op rek brengen, het water in jouw bindweefsel (bindweefsel bestaat voor meer dan 90% uit water) weer vloeibaar maken, oude informatie uit dat water loslaten en nieuwe informatie toelaten. Een yin houding werkt op 1 of meerdere meridianen en zo kan een meridiaan geactiveerd worden om beter te doorstromen. Dit werkt dan weer door in het hele lichaam

En doordat je het bindweefsel oprekt, en daar vernieuwing brengt, verwerk je wat je hebt aangeraakt tijdens de les en ontstaat er ruimte voor vernieuwing. Je leert luisteren naar jouw lichaam en je wordt meer bewust van jouw lichaam. Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding juist om je lichaam beter te voelen.

 

Door Yin yoga ervaar je meer rust en ontspanning in het dagelijkse leven.

Yin yoga op de Wilheminalaan 2, Ouderkerk aan de Amstel

Privé of Duo yoga

Wil je één-op-één yogales of als duo meer persoonlijke aandacht?

Dan is privé yoga een prettige manier. Een privé yogales wordt ingericht naar jouw /jullie wensen, en wordt gepland op een moment dat jou/jullie goed uitkomt.

Tarief 1 uur privé yoga € 80,-
Kijk voor een strippenkaart bij 'Tarieven' en neem contact op voor het tarief als je duo yoga wil.

Bedrijfsyoga

Ieder bedrijf wil graag gezonde en tevreden werknemers, een werknemer die in balans is, energiek en tevreden.

Yoga biedt ontspanning op de werkplek, zodat het ziekteverzuim lager wordt en de productiviteit omhoog gaat. Er zal aandacht besteed worden aan yoga houdingen die doelgericht en effectief zijn en bieden afwisseling tussen inspanning en ontspanning. Een bedrijfsyoga workshop kan inspelen op een actueel onderwerp of op een actuele situatie binnen het bedrijf.

Tarief op aanvraag.

Aurareading

Een aurareading geeft je meer zelfinzicht wat een belangrijke stap is voor het vrijmaken van je intuïtie. Een aurareading is een intuïtieve waarneming van jouw energie in interactie met je omgeving op dit moment. Het biedt je de mogelijkheid om vanuit een breder perspectief antwoord te vinden op jouw vragen.

Tarief aurareading (1,5 - 2 uur) € 150,-

GRATIS PROEFLES!