In de lente is het fijn om je lichaam te detoxen en tegelijkertijd te beschermen en te verwennen, dat kan met deze tips uit de Ayurveda. Het reinigen van jouw lichaam kan op zoveel manieren, niet alleen met sapjes ; )

Ik wil jullie graag meenemen in een stukje van de Ayurvedische wereld, door onderstaande links te delen over reinigingsmanieren die ik heb geleerd van mijn Ayurvedische therapeut. 

  • Het inoliën van je lichaam is zo fijn om te doen, je brengt een beschermlaag aan op je huid, je huid wordt lekker soepel en gevoed en het is een manier om liefdevol met jezelf om te gaan. Ik doe het niet elke dag, als ik mijn haar moet wassen niet, over het algemeen douche ik wat korter als ik ben ingeolied. Dep je dan droog in plaats van afdrogen en check af en toe even je afvoerputje ; )

https://www.divine-ayurveda.com/abhyanga-het-inolien-van-je-lichaam/

  • Dry brushing, echt lekker om te doen vind ik, dode huidcellen worden zo verwijderd, je huid voelt gladder en zachter en het is verkwikkend om te doen. Daarna inolien.

https://holistik.nl/dry-brushing/

  • Tongschrapen, ik gebruik gewoon een plastic tongschraper, als ik wakker word doe ik dat direct, dan oil pulling en dan tandenpoetsen ; )

https://www.divine-ayurveda.com/voorkom-ziek-worden-check-je-tong/

  • Oil pulling, voor een gezondere mond en tanden maar vooral om afvalstoffen te verwijderen. In de zomer gebruik ik kokosolie (want dan is dat vaak al vloeibaar) en in de winter (en nu ook nog ) sesamolie, biologisch.

https://leefbewust.nu/oil-pulling-proberen/

  • Koud (af)douchen, ik doe het elke dag en het is echt heel fijn, ik voel me dan echt wakker! Bijkomend voordeel is dat het je immuunsysteem boost, ik ben dan ook al tijden niet ziek geweest. Tip: ADEM! ; )

https://holistik.nl/koud-douchen-gezond/

Mocht je meer informatie willen of vragen hebben, laat het me dan weten.

Liefs Monique 🙏